Aktuelnosti

Aktuelnosti

Održan drugi sastanak povodom kreiranja platforme za studentsko zapošljavanje i volonterizam

Juče je u prostorijama Ministarstva prosvjete održan drugi sastanak povodom kreiranja platforme o studentskom zapošljavanju i volonterizmu.

Kao što je ranije najavljeno, riječ je o platformi koja će omogućiti studentima da ostvare svoje prvo zaposlenje, ili da se prijave za volontiranje u željenoj firmi ili kompaniji.

Platforma će biti koncipirana na način što će se na nju moći registrovati svi poslodavci zainteresovani da zaposle studente, kao i studenti zainteresovani za zaposlenje i volontiranje i sticanje praktičnih znanja i vještina.

Na sastanku se razgovaralo o konceptu platforme, o njenom sadržaju i vizuelnom identitetu, kako bi bila što prilagođenija studentima i poslodavcima. U tom smislu, planirano je održavanje radionica sa studentima i poslodavcima, na kojima će oni dati sugestije i preporuke u vezi sadržaja i samog izgleda platforme, kako bi bila lako dostupna i jednostavna za korišćenje.

Sastanku je pored predstavnika Ministarstva, prisustvovala predstavnica UNDP-a Jelena Miljanić, menadžer karijernog centra Univerziteta Crne Gore Ivica Todorović i Danka Ćetković, internacionalni NLP trener i kouč, koja će voditi radionice sa studentima i poslodavcima.

Kreiranje platforme za studentsko zapošljavanje i volonterizam je aktivnost projekta Europass/Euroguidance/EQF koji realizuje Ministarstvo prosvjete.