Aktuelnosti

Aktuelnosti

Danas je u prostorijama INFOEduco projektne kancelarije Ministarstva prosvjete održan sastanak sa predstavnicom Američke ambasade u Crnoj Gori Jelenom Vojnić. Povod sastanka je bio nastavak i unaprjeđenje saradnje i aktivnosti koje sprovode Ministarstvo i Američka ambasada, a koje su bile usporene, ili onemogućene  usljed COVID-19 pandemije.

Na sastanku se razgovaralo o različitim programima mobilnosti koje finansira Stejt dipartment, studentskim vizama za različite programe razmjene, programima za volontiranje, kao i stipendijama za studije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dogovorena je još snažnija i intenzivnija saradnja Ministarstva prosvjete i Američke ambasade, a sve u cilju promovisanja navedenih programa i motivisanja i podsticanja mladih na proaktivnost i učešće u progamima, koji u značajnoj mjeri doprinose razvoju ličnosti i potencijala mladih, a samim tim i crnogorskog društva u cjelini.

O programima i mogućnostima za studente i srednjoškolce, osim na sajtu Američke ambasade u Crnoj Gori, možete pronaći i na platformi INFOEduco kancelarije https://infoeduco.me/.

Sastanku su ispred Ministarstva prosvjete i INFOEduco projektne kancelarije prisustvovale Nada Vuksanović i Marija Đurišić.