Aktuelnosti

Aktuelnosti

Otvorena manifestacija „XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih“

Tradicionalna manifestacija „XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih“ koju ove godine organizuju  Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje, zvanično je otvorena 10.oktobra 2022.godine.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije, koju je svečano otvorio ministar mr  Miomir Vojinović je posebno podržao projekat EPALE Nacionalna služba podrške za Crnu Goru 2022-2024, koji implementira Ministarstvo prosvjete.

Ministar Vojinović je u svom obraćanju istakao da će Ministarstvo prosvjete nastojati da u narednom periodu vodi politiku obrazovanja odraslih koja će biti bazirana na konceptu cjeloživotnog učenja, uvažavajući andragoške principe i preporuke, promovišući nacionalne i evropske smjernice, kontinuirano unapređujući obrazovnu ponudu i stavljajući akcenat na kvalitet u obrazovanju, a sve uz nastojanje da stvorimo jedinstven sistem održivog finansiranja.

Manifestaciju „XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih“ je vodila Gordana Bošković, Nacionalna EPALE koordinatorka, koja je ujedno prisutnima predstavila 4. ciklus EPALE projekta, kao i benefite i ostvarene rezultate od istoga, dok je Ljiljana Garić, rukovoditeljka  Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, govorila o perspektivi i izazovima u obrazovanju odraslih.

Ovom manifestacijom promovišu se aktivnosti cjeloživotnog obrazovanja, organizatori obrazovanja odraslih i obrazovna ponuda u Crnoj Gori.

Manifestaciji „XXI Dani obrazovanja i učenja odraslih“ su prisustvovali predstavnici: Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete, EPALE Montenegro tima, Ispitnog centra, Prosvjetne inspekcije, Uprave za ljudske resurse, škola, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih i drugi