E-Twinning

NAJVEĆA EVROPSKA VASPITNO-OBRAZOVNA ZAJEDNICA
Email:

Kontakt forma

eTwinning platforma

e-Twinning je zajednica nastavnog osoblja predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola smještena na sigurnoj platformi, koja je dostupna samo nastavnom osoblju, a na koju ima pristup samo organizacija ovlaščena od strane nadležnog nacionalnog tijela.

eTwinning može da bude prilika za profesionalni razvoj i napredovanje. Putem portala se može ostvariti saradnja sa kolegama iz Evrope i šire. Platforma je pogodna za razmjenu ideja, iskustava i savjeta, mogućnost uključivanja u razne tematske grupe i forume, kao i prilike da se obukama preko Interneta i vebinarima razvijaju i nastavničke i učeničke IKT vještine.

Info dan posvećen e-Twinning aktivnostima

U skladu sa eTwinning radnim planom aktivnosti, 28/04/2022 sa početkom u 12:00h će se realizovati Info dan posvećen eTwinning programu u Crnoj Gori.

Info dan će se održati u svečanoj sali Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u Ulici Vaka Đurovića b.b. u Podgorici.

Molim vas da prije početka događaja se prijavite na isti putem sljedećeg linka:

https://forms.gle/XepZGVMx5AGezn8m8

Nastavnici i škole koji učestvuju u eTwinningu dobijaju podršku od svojih nacionalnih službi za podršku (NSS). Crnogorska nacionalna služba za podršku će biti Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Nacionalna služba za podršku pomaže školama tokom procesa registracije i u pronalaženju projektnih partnera i projektnih aktivnosti, promoviše ovu platformu, dodjeljuje nagrade i oznake kvalitete za školske miniprojekte i organizuje profesionalne razvojne aktivnosti za nastavnike.

Nacionalnim službama za podršku koordinira Centralna služba za podršku (CSS), koja je takođe odgovorna za razvoj eTwinning internet platforme i organizaciju aktivnosti stručnog usavršavanja na evropskom nivou.

eTwinning projekti su virtuelni projekti na eTwinning portalu putem kojih se obrađuju različite teme iz nastave kroz saradnju i upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija.

Pogledajte primjere uspješnih eTwinning projekata i pakete za njihovu pripremu, kao i publikacije koje mogu da Vam pomognu i motivišu Vas da razradite svoje projektne ideje.

eTwinning Plus nudi platformu za osoblje, koje radi u školi u jednoj od susjednih zemalja EU, da sarađuje i bude dio proširene eTwinning zajednice.

eTwinning Plus promoviše saradnju među školama u Evropi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining takođe pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike.

Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrisao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine.

Više o eTwinning Plus mogućnostima pročitajte ovdje.

Agenda

PDF download, stipendije

Pozivnica

PDF download, stipendije

E-Twinning vijesti

Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)
Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.   Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.     Deteljnije o pozivu i načinu prijave [...]
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“ Predstavnice Ministarstva prosvjete danas su održale sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore prof dr. Veselinom Mićanovićem i prof dr. Dijanom Vučković, kako bi precizirali dinamiku rada u pogledu redefinisanja ishoda učenja u visokom obrazovanju za studijske programe nivoa obrazovanja 6 do [...]
NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti
NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti 23. i 24. juna u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, održaće se dvodnevni  regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti. “Project 101074824 – EPALEME2022” podržava razvoj regionalne inicijative za unapređenje medijske pismenosti [...]