EPALE

PLATFORMA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH
Adresa

Centar za stručno obrazovanje, Rimski trg b.b., Podgorica | Crna Gora

Telefon:

+382 20 664 713

Kreiraj nalog

Registracija

EPALE program

Elektronska platforma za učenje odraslih u Evropi – poznata kao EPALE – finansira se iz programa Erasmus+. Otvorena je za stručnjake za učenje odraslih: učitelje, trenere, volontere, donosioce politika, istraživače, novinare, akademsko osoblje i druge aktere u obrazovanju  odraslih.

Stranica nudi najnovije vijesti o razvoju u ovoj oblasti, što korisnicima omogućava da se povezuju širom Evrope, učestvuju u raspravama i razmjenjuju dobru praksu. 

NAJAVA OBUKE EPALE AMBASADORA
U subotu i nedjelju, 14.i 15. maja u hotelu “Kalamper”, u Baru,  biće održana dvodnevna obuka EPALE ambasadora, koja se organizuje u okviru 4.ciklusa realizacije EPALE projekta.
Podsjećamo da je od ovog ciklusa Ministarstvo prosvjete  nosilac  EPALE projekta, te stoga relevantne informacije o realizaciji projektnih aktivnosti moći će te naći i na zvaničnoj EPALE stranici  https://epale.ec.europa.eu/en , sajtu INFOEduco  i sajtu Ministarstva prosvjete.

EPALE (ePlatform for Adult Learning in Europe) je nova elektronska platforma Europske komisije za obrazovanje odraslih u Europi. Zahvaljujući EPALE-u svi uključeni u obrazovanje odraslih (stručnjaci, volonteri, donosioci odluka, članovi akademske zajednice itd.) imaju pristup najnovijim vijestima i događanjima, kao i priliku za povezivanje sa svojim evropskim kolegama.  Svrha EPALE-a je poboljšanje kvaliteta i načina pružanja usluga podučavanja odraslih osoba u Europi i uspostavljanje snažnog panevropskog sektora podučavanja odraslih.

Platforma nudi interaktivne funkcionalnosti koje omogućavaju korisnicima povezivanje sa ostalim korisnicima diljem Europe: učešće u raspravama, razmjenu dobrih praksi, pregled događanja i novosti, kao i traženje partnera u području obrazovanju odraslih diljem Europe.

Projekti finansirani iz sredstava EU-a podstiču se da dijele informacije o svojim aktivnostima i rezultatima na platformi putem postova na blogu, postavljanjem vijesti, događaja i drugih vrsta aktivnosti.

EPALE sprovodi centralna služba za podršku i mreža nacionalnih službi za podršku, koje su zadužene za identifikovanje zanimljivih informacija i podsticanje učesnika na korištenje i doprinos platformi. 


  EPALE vijesti

  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)
  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.   Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.     Deteljnije o pozivu i načinu prijave [...]
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“ Predstavnice Ministarstva prosvjete danas su održale sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore prof dr. Veselinom Mićanovićem i prof dr. Dijanom Vučković, kako bi precizirali dinamiku rada u pogledu redefinisanja ishoda učenja u visokom obrazovanju za studijske programe nivoa obrazovanja 6 do [...]
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti 23. i 24. juna u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, održaće se dvodnevni  regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti. “Project 101074824 – EPALEME2022” podržava razvoj regionalne inicijative za unapređenje medijske pismenosti [...]