Eurodesk

OBRAZOVANJE, OBUKE I PROGRAMI ZA MLADE
Postal Address:

Eurodesk Brussels LinkRue aux Fleurs 32, 1000, Brussels | Belgium

Aktivni konkursi

Opportunity finder

Kontakt

Eurodesk mapa

Eurodesk mreža

Mreža Eurodesk pruža informacije o mogućnostima uključivanja mladih u oblasti obrazovanja, obuke i programa za mlade širom Evrope. Eurodesk mrežu koordinira Eurodesk kancelarija u Briselu – kancelarija za povezivanje. 

Ova mreža nudi usluge odgovaranja na pitanja u području obrazovanja, obuke i mladih, pruža informacije o finansijskim aspektima, događajima i publikacijama.

Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)

 

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.    Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.

 

Deteljnije o pozivu i načinu prijave možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

 

https://programmes.eurodesk.eu/internships#80826

 

https://www.oecd.org/careers/internship-programme/

Eurodesk je evropska mreža koja pruža besplatne  informacije o mogućnostima za mobilnost mladih. Mobilnost u ovom smislu podrazumijeva razmjenu ili duži ili kraći boravak u svrhu formalnog ili neformalnog obrazovanja u nekoj stranoj zemlji. Pored pružanja informacija o mobilnostima, Eurodesk ohrabruje i aktivno građanstvo mladih i razvoj politika za mlade.

Aktivnosti Eurodeska se sprovode u 36 zemalja Evrope, putem Eurodesk centara i saradnika koji u lokalnom sredinama šire te informacije u neposrednom kontaktu sa mladima.

Ova mreža doprinosi promociji Evropskog portala za mlade. koji nudi informacije o mogućnostima na nacionalnom i evropskom nivou za mlade ljude, koji žive, uče i rade u Evropi. Pruža informacije na 28 jezika.


  Eurodesk vijesti

  Europass
  Održan treći vebinar za organizatore obrazovanja odraslih i karijerne savjetnike u obrazovnim ustanovama

  Cilj ovog vebinara je unapređivanje znanja i umijeća iz oblasti pravopisa, kao i kompetencija za poboljšanje funkcionalne pismenosti u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju.  Specifični ciljevi vebinara su: obnavljanje poznatih i usvajanje novih pravopisnih pravila za pisanje u digitalnom okruženju; unapređenje jezičke kulture i sposobnosti pismenog izražavanja u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju (sadržaj, pravopis, rečenice […]

  CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak
  CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak Godišnji šesti CareersNeT sastanak se održava 18.i 19. oktobra 2022. godine. Učesnici na sastanku će imati priliku da čuju I razmijene nove prakse iz oblasti cjeloživotnog učenja i karijernog vođenja i savjetovanja iz različitih evropskih zemalja. Kolegnica Marija Đurišić prisustvuje sastanku na kojem će predstaviti  aktivnosti iz oblasti karijernog vođenja i [...]
  Poziv na Euroguidance konferenciju
  Poziv na Euroguidance konferenciju Crnogorski Euroguidance centar – Ministratsvo prosvjete poziva sve zaintersovane da učestvuju na Euroguidance konferenciju koja će se održati 30 novembra 2022. godine.   Konferencija je posvećena temi podizanja kapaciteta karijernih savjetnika u Evropi: dobre prakse u EU zemljama. Registracija je obavezna. Radni jezik je engleski jezik. Link za detalje o konferenciji, [...]