Eurodesk

OBRAZOVANJE, OBUKE I PROGRAMI ZA MLADE
Postal Address:

Eurodesk Brussels LinkRue aux Fleurs 32, 1000, Brussels | Belgium

Aktivni konkursi

Opportunity finder

Kontakt

Eurodesk mapa

Eurodesk mreža

Mreža Eurodesk pruža informacije o mogućnostima uključivanja mladih u oblasti obrazovanja, obuke i programa za mlade širom Evrope. Eurodesk mrežu koordinira Eurodesk kancelarija u Briselu – kancelarija za povezivanje. 

Ova mreža nudi usluge odgovaranja na pitanja u području obrazovanja, obuke i mladih, pruža informacije o finansijskim aspektima, događajima i publikacijama.

Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)

 

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.    Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.

 

Deteljnije o pozivu i načinu prijave možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

 

https://programmes.eurodesk.eu/internships#80826

 

https://www.oecd.org/careers/internship-programme/

Eurodesk je evropska mreža koja pruža besplatne  informacije o mogućnostima za mobilnost mladih. Mobilnost u ovom smislu podrazumijeva razmjenu ili duži ili kraći boravak u svrhu formalnog ili neformalnog obrazovanja u nekoj stranoj zemlji. Pored pružanja informacija o mobilnostima, Eurodesk ohrabruje i aktivno građanstvo mladih i razvoj politika za mlade.

Aktivnosti Eurodeska se sprovode u 36 zemalja Evrope, putem Eurodesk centara i saradnika koji u lokalnom sredinama šire te informacije u neposrednom kontaktu sa mladima.

Ova mreža doprinosi promociji Evropskog portala za mlade. koji nudi informacije o mogućnostima na nacionalnom i evropskom nivou za mlade ljude, koji žive, uče i rade u Evropi. Pruža informacije na 28 jezika.


  Eurodesk vijesti

  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)
  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.   Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.     Deteljnije o pozivu i načinu prijave [...]
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“ Predstavnice Ministarstva prosvjete danas su održale sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore prof dr. Veselinom Mićanovićem i prof dr. Dijanom Vučković, kako bi precizirali dinamiku rada u pogledu redefinisanja ishoda učenja u visokom obrazovanju za studijske programe nivoa obrazovanja 6 do [...]
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti 23. i 24. juna u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, održaće se dvodnevni  regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti. “Project 101074824 – EPALEME2022” podržava razvoj regionalne inicijative za unapređenje medijske pismenosti [...]