Evropska inicijativa za studentske kartice

DIGITALIZACIJA KOMPONENTI ZA ORGANIZACIJU MOBILNOSTI
Adresa

60 boulevard du Lycée – 92700 Vanves, France

Telefon:

/

Kartica

Kartica

Email:

/

Evropska inicijativa za studentske kartice

Europska inicijativa za studentske kartice ima za cilj da pojednostavi mobilnost za učenje i obuku digitalizacijom svih glavnih komponenti potrebnih za organizaciju mobilnosti studenata: od pružanja informacija, procesa prijave do smještaja i boravka u stranoj zemlji.

Provjerite da li se Vaš Univerzitet pridružio uređaju za Evropsku studentsku karticu. 

Ukoliko jeste, konektovan je na platformu i registrovao je Vašu karticu, uz Vašu saglasnost, možete skenirati QR Code na kartici i pristupiti bilo kojoj studenstkoj usluzi širom Evrope.

Detaljnije informacije pogledajte na linku.

Mobilna aplikacija Erasmus+ studentima pruža online pristup svim informacijama i uslugama koje su im potrebne prije, tokom i nakon njihove razmjene u inostranstvu.

Mobilna aplikacija Erasmus+ takođe sadrži informacije o učestvovanju u programu za učenike u drugim sektorima. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u App Store i na Google Play.

Detaljnije informacije su dostupne na: erasmusapp.eu

Mreža “Erasmus bez papira” omogućava univerzitetima povezivanje na centralni komunikacioni kanal za besprekornu razmjenu podataka o mobilnosti na siguran i pojednostavljen način, podržavajući potpuno digitalizovan način upravljanja mobilnošću, uključujući ugovore o online učenju i digitalne međuinstitucionalne sporazume.

Univerziteti koji se žele povezati s mrežom Erasmus bez papira mogu dobiti informacije, smjernice i tutorijal na web stranici Centra mreže “Erasmus bez papira”

Evropska inicijativa za studentske kartice vijesti

Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta
Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta U okviru ‘Montenegrin Youth Action – Youth Wiki’ projekta koje implementira Ministarstvo prosvjete  u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i asocijacijom nevladinih udruženja ‘Mreža za mlade Crne Gore’, u periodu od 17.10-24.11 održana je serija okruglih stolova na temu „Promocija mehanizama za učešće mladih [...]
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century”
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century" Međunarodna konferencija pod nazivom „Learning by Leaving 2022: Digital nomads in the XXI century” održana je u Palma de Majorki (Hotel Management School of the Balearic Islands - University of the Balearic Islands), 26-28.10.2022. godine, u organizaciji Euroguidance, Europass, EURES i Eurodesk mreža u Španiji. [...]
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević, u periodu od 4. do 9. decembra 2022. godine, bili su učesnici studijskih posjeta pod nazivom "Karijerni servisi u visokom obrazovanju" na univerzitetima u Zagrebu, Beču i [...]