Evropska inicijativa za studentske kartice

DIGITALIZACIJA KOMPONENTI ZA ORGANIZACIJU MOBILNOSTI
Adresa

60 boulevard du Lycée – 92700 Vanves, France

Telefon:

/

Kartica

Kartica

Email:

/

Evropska inicijativa za studentske kartice

Europska inicijativa za studentske kartice ima za cilj da pojednostavi mobilnost za učenje i obuku digitalizacijom svih glavnih komponenti potrebnih za organizaciju mobilnosti studenata: od pružanja informacija, procesa prijave do smještaja i boravka u stranoj zemlji.

Provjerite da li se Vaš Univerzitet pridružio uređaju za Evropsku studentsku karticu. 

Ukoliko jeste, konektovan je na platformu i registrovao je Vašu karticu, uz Vašu saglasnost, možete skenirati QR Code na kartici i pristupiti bilo kojoj studenstkoj usluzi širom Evrope.

Detaljnije informacije pogledajte na linku.

Mobilna aplikacija Erasmus+ studentima pruža online pristup svim informacijama i uslugama koje su im potrebne prije, tokom i nakon njihove razmjene u inostranstvu.

Mobilna aplikacija Erasmus+ takođe sadrži informacije o učestvovanju u programu za učenike u drugim sektorima. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u App Store i na Google Play.

Detaljnije informacije su dostupne na: erasmusapp.eu

Mreža “Erasmus bez papira” omogućava univerzitetima povezivanje na centralni komunikacioni kanal za besprekornu razmjenu podataka o mobilnosti na siguran i pojednostavljen način, podržavajući potpuno digitalizovan način upravljanja mobilnošću, uključujući ugovore o online učenju i digitalne međuinstitucionalne sporazume.

Univerziteti koji se žele povezati s mrežom Erasmus bez papira mogu dobiti informacije, smjernice i tutorijal na web stranici Centra mreže “Erasmus bez papira”

Evropska inicijativa za studentske kartice vijesti

Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)
Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.   Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.     Deteljnije o pozivu i načinu prijave [...]
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“
ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“ Predstavnice Ministarstva prosvjete danas su održale sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore prof dr. Veselinom Mićanovićem i prof dr. Dijanom Vučković, kako bi precizirali dinamiku rada u pogledu redefinisanja ishoda učenja u visokom obrazovanju za studijske programe nivoa obrazovanja 6 do [...]
NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti
NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti 23. i 24. juna u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, održaće se dvodnevni  regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti. “Project 101074824 – EPALEME2022” podržava razvoj regionalne inicijative za unapređenje medijske pismenosti [...]