HEInnovate

ALAT ZA USMJERAVANJE UNIVERZITETA
Adresa

/

Telefon:

/

Vijesti:

Vijesti

Kontakt:

Kontakt

HEInnovate alat

HEInnovate okvir za usmjeravanje nudi univerzitetima mogućnost da ispitaju svoje inovacijske i preduzetničke sposobnosti kroz samorefleksiju u jednoj ili nekoliko od osam dimenzija.

Istražite osam dimenzija HEInnovate tako što ćete završiti samoprocjenu. Alat za samoocjenjivanje ima jednostavnu svrhu da pomogne visokoškolskim ustanovama da identifikuju svoju trenutnu situaciju, poštujući lokalno i nacionalno okruženje, i na osnovu toga, da se dogovore o potencijalnim oblastima za djelovanje.

U okviru osam dimenzija, postoje 42 izjave koje treba razmotriti u vezi sa Vašom institucijom. Možete izabrati da li želite da završite svih osam dimenzija ili da se fokusirate samo na nekoliko izabranih oblasti.

https://heinnovate.eu/en/self-assessment/create

Osam dimenzija HEInnovate:

  • Vođenje i upravljanje;
  • Organizacijski kapaciteti: finansiranje, ljudi i inicijative;
  • Preduzetničko podučavanje i učenje;
  • Priprema i podrška preduzetnicima;
  • Digitalna transformacija i osposobljenost;
  • Razmjena znanja i saradnja;
  • Internacionalizacija institucije;
  • Mjerenje uticaja

HEInnovate takođe je zajednica prakse i njeni stručnjaci nude radionice za univerzitete kako bi poboljšali inovativno izvođenje i obučavaju trenera za širenje takvog pristupa, na nacionalnom nivou.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources

Materijali za obuku dostupni su na web stranici. Platforma takođe nudi studije slučaja i korisničke priče za prikazivanje primjera različitih inovacijskih pristupa na univerzitetima EU.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources/training-materials

Izvještaji zemalja HEInnovatea pokazuju inovativne i preduzetničke pristupe u različitim državama članicama EU.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources/resources?doc_type=1

HEInnovate vijesti

Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta
Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta U okviru ‘Montenegrin Youth Action – Youth Wiki’ projekta koje implementira Ministarstvo prosvjete  u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i asocijacijom nevladinih udruženja ‘Mreža za mlade Crne Gore’, u periodu od 17.10-24.11 održana je serija okruglih stolova na temu „Promocija mehanizama za učešće mladih [...]
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century”
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century" Međunarodna konferencija pod nazivom „Learning by Leaving 2022: Digital nomads in the XXI century” održana je u Palma de Majorki (Hotel Management School of the Balearic Islands - University of the Balearic Islands), 26-28.10.2022. godine, u organizaciji Euroguidance, Europass, EURES i Eurodesk mreža u Španiji. [...]
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević, u periodu od 4. do 9. decembra 2022. godine, bili su učesnici studijskih posjeta pod nazivom "Karijerni servisi u visokom obrazovanju" na univerzitetima u Zagrebu, Beču i [...]