HEInnovate

ALAT ZA USMJERAVANJE UNIVERZITETA
Adresa

/

Telefon:

/

Vijesti:

Vijesti

Kontakt:

Kontakt

HEInnovate alat

HEInnovate okvir za usmjeravanje nudi univerzitetima mogućnost da ispitaju svoje inovacijske i preduzetničke sposobnosti kroz samorefleksiju u jednoj ili nekoliko od osam dimenzija.

Istražite osam dimenzija HEInnovate tako što ćete završiti samoprocjenu. Alat za samoocjenjivanje ima jednostavnu svrhu da pomogne visokoškolskim ustanovama da identifikuju svoju trenutnu situaciju, poštujući lokalno i nacionalno okruženje, i na osnovu toga, da se dogovore o potencijalnim oblastima za djelovanje.

U okviru osam dimenzija, postoje 42 izjave koje treba razmotriti u vezi sa Vašom institucijom. Možete izabrati da li želite da završite svih osam dimenzija ili da se fokusirate samo na nekoliko izabranih oblasti.

https://heinnovate.eu/en/self-assessment/create

Osam dimenzija HEInnovate:

  • Vođenje i upravljanje;
  • Organizacijski kapaciteti: finansiranje, ljudi i inicijative;
  • Preduzetničko podučavanje i učenje;
  • Priprema i podrška preduzetnicima;
  • Digitalna transformacija i osposobljenost;
  • Razmjena znanja i saradnja;
  • Internacionalizacija institucije;
  • Mjerenje uticaja

HEInnovate takođe je zajednica prakse i njeni stručnjaci nude radionice za univerzitete kako bi poboljšali inovativno izvođenje i obučavaju trenera za širenje takvog pristupa, na nacionalnom nivou.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources

Materijali za obuku dostupni su na web stranici. Platforma takođe nudi studije slučaja i korisničke priče za prikazivanje primjera različitih inovacijskih pristupa na univerzitetima EU.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources/training-materials

Izvještaji zemalja HEInnovatea pokazuju inovativne i preduzetničke pristupe u različitim državama članicama EU.

https://heinnovate.eu/en/heinnovate-resources/resources?doc_type=1

HEInnovate vijesti

Europass
Održan treći vebinar za organizatore obrazovanja odraslih i karijerne savjetnike u obrazovnim ustanovama

Cilj ovog vebinara je unapređivanje znanja i umijeća iz oblasti pravopisa, kao i kompetencija za poboljšanje funkcionalne pismenosti u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju.  Specifični ciljevi vebinara su: obnavljanje poznatih i usvajanje novih pravopisnih pravila za pisanje u digitalnom okruženju; unapređenje jezičke kulture i sposobnosti pismenog izražavanja u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju (sadržaj, pravopis, rečenice […]

CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak
CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak Godišnji šesti CareersNeT sastanak se održava 18.i 19. oktobra 2022. godine. Učesnici na sastanku će imati priliku da čuju I razmijene nove prakse iz oblasti cjeloživotnog učenja i karijernog vođenja i savjetovanja iz različitih evropskih zemalja. Kolegnica Marija Đurišić prisustvuje sastanku na kojem će predstaviti  aktivnosti iz oblasti karijernog vođenja i [...]
Poziv na Euroguidance konferenciju
Poziv na Euroguidance konferenciju Crnogorski Euroguidance centar – Ministratsvo prosvjete poziva sve zaintersovane da učestvuju na Euroguidance konferenciju koja će se održati 30 novembra 2022. godine.   Konferencija je posvećena temi podizanja kapaciteta karijernih savjetnika u Evropi: dobre prakse u EU zemljama. Registracija je obavezna. Radni jezik je engleski jezik. Link za detalje o konferenciji, [...]