Otlas

INTERNET ALAT ZA PRONALAŽENJE PARTNERA ZA ORGANIZACIJE U PODRUČJU MLADIH
Salto SEE Adresa:

Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana | Slovenia

Telefon:

+386 1 430 47 47

Salto Web:

Salto SEE

Otlas:

Otlas Web

Otlas Internet alat

Pronalaženje partnera za međunarodne projekte nikada nije bilo lakše.

Da li želite da pronađete nove kontakte u svijetu, pošaljete volontera u inostranstvo ili pronađete partnera za Vaš projekat? Bez obzira na to koji su Vaši ciljevi – Otlas alat će Vam pomoći da lako pronađete kariku koja nedostaje Vašem projektu.

Ovo je jedan od alata koji je razvio SALTO-Youth Resource Centers, i služi za pronalaženje partnera za organizacije koje djeluju u području mladih. Organizacije mogu registrovati svoje kontakt podatke i područja interesovanja u Otlasu i kreirati zahtjeve za partnere koji će podržati njihove projektne ideje.

Na Otlas online platformi možete da pronađete organizaciju koja će Vam pomoći da realizujete svoj projekat. Moći ćete da pretražujete bazu od preko 14 hiljada dostupnih partnera za saradnju. Organizacije možete pretraživati prema lokaciji (zemlji iz koje dolaze), prema ključnoj aktivnosti, ključnoj riječi ili imenu organizacije.

Takođe, možete Vi postati saradnik/partner na nekom od skoro 9 hijada aktivnih projekata dostupnih na platformi.

Prije svega, potrebno je da napravite nalog na SALTO platformi i registrujete svoju organizaciji ili grupu kako biste iskazali interes za međunarodnu saradnju.

Zatim možete kreirati projekat koji će biti vidljiv svim ostalim korisnicima platforme i na taj način zatražiti saradnju i pronaći partnera. Milioni mladih radnika u organizacijama i neformalnim grupama širom Evrope će pronaći Vaš projekat i moći će da sarađuju sa Vama.

Registraciju možete obaviti na ovom linku.

Nakon registracije, pored Otlasa, možete koristiti i ostale besplatne SALTO alate kao što su: Applications Online, Toolbox, Training Calendar, TOY, newsletters & notifications.

Resusrni centri SALTO

Cilj resursnih centara SALTO je poboljšati kvalitet i učinak programa Erasmus+ na sistemskom nivou, pružanjem stručnog znanja, resursa, informacija i aktivnosti osposobljavanja u posebnim područjima za nacionalne agencije i druge učesnike uključene u obrazovanje, osposobljavanje i rad s mladima. Te aktivnosti uključuju i organizaciju kurseva za osposobljavanje, seminara, studijskih posjeta, foruma, aktivnosti saradnje i izgradnje partnerstava u vezi sa prioritetnim temama programa Erasmus+.

Osim toga, u području obrazovanja i osposobljavanja centri SALTO:

 • nude platformu za evropske aktivnosti osposobljavanja
 • omogućavaju korisnicima da, između ostalog, razvijaju kapacitete svojih organizacija kako bi u potpunosti iskoristili mogućnosti programa Erasmus+, razmjenjuju najbolje primjere iz prakse u evropskim zemljama, pronalaze partnere ili povećavaju učinak svojih projekata na evropskom nivou.

U području mladih centri SALTO rade i na:

 • promociji priznavanja neformalnog i informalnog učenja
 • razvoju i dokumentovanju načina i alata za osposobljavanje i za rad sa mladima
 • davanju pregleda evropskih aktivnosti osposobljavanja za osobe koje rade sa mladima u Evropskom kalendaru za osposobljavanje
 • izdavanju praktičnih publikacija i vodiča
 • pružanju aktualnih informacija o evropskom radu s mladima
 • bazi podataka pružaoce usluga osposobljavanja u području rada s mladima i njihova osposobljavanja
 • koordiniranju sprovođenja Youthpassa, instrumenta za podršku vrednovanju rezultata neformalnog i informalnog učenja u aktivnostima mobilnosti mladih i rada s mladima.

Centri SALTO u području mladih usmjereni su ili na tematsko (učestvovanje i informisanje, uključivost i raznolikost, osposobljavanje i saradnja) ili na geografsko područje (zemlje Istočnog partnerstva i Rusija, južno Sredozemlje, zapadni Balkan).  Otlas vijesti

  Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta
  Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta U okviru ‘Montenegrin Youth Action – Youth Wiki’ projekta koje implementira Ministarstvo prosvjete  u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i asocijacijom nevladinih udruženja ‘Mreža za mlade Crne Gore’, u periodu od 17.10-24.11 održana je serija okruglih stolova na temu „Promocija mehanizama za učešće mladih [...]
  Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century”
  Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century" Međunarodna konferencija pod nazivom „Learning by Leaving 2022: Digital nomads in the XXI century” održana je u Palma de Majorki (Hotel Management School of the Balearic Islands - University of the Balearic Islands), 26-28.10.2022. godine, u organizaciji Euroguidance, Europass, EURES i Eurodesk mreža u Španiji. [...]
  Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu
  Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević, u periodu od 4. do 9. decembra 2022. godine, bili su učesnici studijskih posjeta pod nazivom "Karijerni servisi u visokom obrazovanju" na univerzitetima u Zagrebu, Beču i [...]