Otlas

INTERNET ALAT ZA PRONALAŽENJE PARTNERA ZA ORGANIZACIJE U PODRUČJU MLADIH
Salto SEE Adresa:

Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana | Slovenia

Telefon:

+386 1 430 47 47

Salto Web:

Salto SEE

Otlas:

Otlas Web

Otlas Internet alat

Pronalaženje partnera za međunarodne projekte nikada nije bilo lakše.

Da li želite da pronađete nove kontakte u svijetu, pošaljete volontera u inostranstvo ili pronađete partnera za Vaš projekat? Bez obzira na to koji su Vaši ciljevi – Otlas alat će Vam pomoći da lako pronađete kariku koja nedostaje Vašem projektu.

Ovo je jedan od alata koji je razvio SALTO-Youth Resource Centers, i služi za pronalaženje partnera za organizacije koje djeluju u području mladih. Organizacije mogu registrovati svoje kontakt podatke i područja interesovanja u Otlasu i kreirati zahtjeve za partnere koji će podržati njihove projektne ideje.

Na Otlas online platformi možete da pronađete organizaciju koja će Vam pomoći da realizujete svoj projekat. Moći ćete da pretražujete bazu od preko 14 hiljada dostupnih partnera za saradnju. Organizacije možete pretraživati prema lokaciji (zemlji iz koje dolaze), prema ključnoj aktivnosti, ključnoj riječi ili imenu organizacije.

Takođe, možete Vi postati saradnik/partner na nekom od skoro 9 hijada aktivnih projekata dostupnih na platformi.

Prije svega, potrebno je da napravite nalog na SALTO platformi i registrujete svoju organizaciji ili grupu kako biste iskazali interes za međunarodnu saradnju.

Zatim možete kreirati projekat koji će biti vidljiv svim ostalim korisnicima platforme i na taj način zatražiti saradnju i pronaći partnera. Milioni mladih radnika u organizacijama i neformalnim grupama širom Evrope će pronaći Vaš projekat i moći će da sarađuju sa Vama.

Registraciju možete obaviti na ovom linku.

Nakon registracije, pored Otlasa, možete koristiti i ostale besplatne SALTO alate kao što su: Applications Online, Toolbox, Training Calendar, TOY, newsletters & notifications.

Resusrni centri SALTO

Cilj resursnih centara SALTO je poboljšati kvalitet i učinak programa Erasmus+ na sistemskom nivou, pružanjem stručnog znanja, resursa, informacija i aktivnosti osposobljavanja u posebnim područjima za nacionalne agencije i druge učesnike uključene u obrazovanje, osposobljavanje i rad s mladima. Te aktivnosti uključuju i organizaciju kurseva za osposobljavanje, seminara, studijskih posjeta, foruma, aktivnosti saradnje i izgradnje partnerstava u vezi sa prioritetnim temama programa Erasmus+.

Osim toga, u području obrazovanja i osposobljavanja centri SALTO:

 • nude platformu za evropske aktivnosti osposobljavanja
 • omogućavaju korisnicima da, između ostalog, razvijaju kapacitete svojih organizacija kako bi u potpunosti iskoristili mogućnosti programa Erasmus+, razmjenjuju najbolje primjere iz prakse u evropskim zemljama, pronalaze partnere ili povećavaju učinak svojih projekata na evropskom nivou.

U području mladih centri SALTO rade i na:

 • promociji priznavanja neformalnog i informalnog učenja
 • razvoju i dokumentovanju načina i alata za osposobljavanje i za rad sa mladima
 • davanju pregleda evropskih aktivnosti osposobljavanja za osobe koje rade sa mladima u Evropskom kalendaru za osposobljavanje
 • izdavanju praktičnih publikacija i vodiča
 • pružanju aktualnih informacija o evropskom radu s mladima
 • bazi podataka pružaoce usluga osposobljavanja u području rada s mladima i njihova osposobljavanja
 • koordiniranju sprovođenja Youthpassa, instrumenta za podršku vrednovanju rezultata neformalnog i informalnog učenja u aktivnostima mobilnosti mladih i rada s mladima.

Centri SALTO u području mladih usmjereni su ili na tematsko (učestvovanje i informisanje, uključivost i raznolikost, osposobljavanje i saradnja) ili na geografsko područje (zemlje Istočnog partnerstva i Rusija, južno Sredozemlje, zapadni Balkan).


  Otlas vijesti

  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)
  Poziv za stažiranje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) poziva studente da se prijave za stažiranje u ovoj organizaciju i na taj način unaprijed svoje analitičke i tehničke vještine u međunarodnom okruženju.   Rok za prijavu je 31.avgust 2022.godine.     Deteljnije o pozivu i načinu prijave [...]
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“
  ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UNIVERZITETA CRNE GORE NA TEMU „ISHODI UČENJA U VISOKOM OBRAZOVANJU“ Predstavnice Ministarstva prosvjete danas su održale sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore prof dr. Veselinom Mićanovićem i prof dr. Dijanom Vučković, kako bi precizirali dinamiku rada u pogledu redefinisanja ishoda učenja u visokom obrazovanju za studijske programe nivoa obrazovanja 6 do [...]
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti
  NAJAVA: Regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti 23. i 24. juna u hotelu „Aleksandar“ u Budvi, održaće se dvodnevni  regionalni sastanak radne grupe koja će raditi na izradi jedinstvenog regionalnog okvira kompetencija medijske pismenosti. “Project 101074824 – EPALEME2022” podržava razvoj regionalne inicijative za unapređenje medijske pismenosti [...]