SELFIE internet alat

INTERNET ALAT ZA SAMOREFLEKCIJU
Adresa

/

Telefon:

/

Newsletter

Newsletter

Email:

/

SELFIE internet alat

SELFIE (“Samorazmišljanje o efektivnom učenju podsticanjem koriščenja inovativnih obrazovnih tehnologija”) je besplatan, višejezički, internet alat za samorefleksiju koji pomaže školama u razvoju digitalnih kapaciteta.

Kako se registrovati?

Nastavnik, rukovodilac škole ili drugi član osoblja mora da registruje Vašu školu.

Pojedinačni učenici ili nastavnici ne bi trebalo da se prijavljuju jer ne mogu koristiti SELFIE u individualnom svojstvu.

Registruj školu – https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/school/registry

Već ste registrovani?

Prijava za školskog koordinatora – https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/coordinator/login

Kako nastavnici i učenici učestvuju?

Kada Vaš školski koordinator postavi SELFIE za Vašu školu, linkovi se zatim šalju nastavnicima, učenicima i rukovodiocima škola sa pitanjima i izjavama na koje treba odgovoriti.

Za popunjavanje SELFIE-a je potrebno između 20-40 minuta.

Podaci i privatnost

Pročitajte o podacima i privatnosti u vezi sa SELFI alatom. 

SELFIE za škole anonimno prikuplja mišljenja učenika, nastavnika i rukovodilaca o korišćenju tehnologija u njihovoj školi. To se radi pomoću kratkih izjava i pitanja i jednostavne ljestvice odgovora od 1 do 5. Na osnovu odgovora, alat generiše izvještaj o („SELFIE“) prednostima i slabostima škola u upotrebi tehnologije.

SELFIE je dostupan za sve osnovne i srednje škole u Evropi i šire, na više od 30 jezika. To mogu koristiti bilo koje škole – ne samo one s naprednim nivoom upotrebe infrastrukture, opreme i tehnologije.

Kao dio Akcionog plana za digitalno obrazovanje, biće razvijen novi alat za nastavnike („SELFIE za nastavnike”), koji će biti dostupan na svim službenim jezicima EU-a u jesen 2021.

To će omogućiti nastavnicima da samoprocjenjuju svoje digitalne kompetencije i da odmah dobiju povratnu informaciju o svojim prednostima i nedostacima. Timovi nastavnika takođe mogu zajedno raditi na korištenju alata i napraviti zajednički plan obuke.

SELFIE su razvili Zajednički istraživački centar i Opšta uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu (DG EAC).

SELFIE vijesti

Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta
Realizovani okrugli stolovi u okviru „Montenegrin Youth Action-Youth Wiki“ projekta U okviru ‘Montenegrin Youth Action – Youth Wiki’ projekta koje implementira Ministarstvo prosvjete  u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i asocijacijom nevladinih udruženja ‘Mreža za mlade Crne Gore’, u periodu od 17.10-24.11 održana je serija okruglih stolova na temu „Promocija mehanizama za učešće mladih [...]
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century”
Konferencija „Learning by leaving 2022:Digital nomads in the XXI Century" Međunarodna konferencija pod nazivom „Learning by Leaving 2022: Digital nomads in the XXI century” održana je u Palma de Majorki (Hotel Management School of the Balearic Islands - University of the Balearic Islands), 26-28.10.2022. godine, u organizaciji Euroguidance, Europass, EURES i Eurodesk mreža u Španiji. [...]
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu
Realizovane studijske posjete univerzitetima u Zagrebu, Beču i Beogradu Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević, u periodu od 4. do 9. decembra 2022. godine, bili su učesnici studijskih posjeta pod nazivom "Karijerni servisi u visokom obrazovanju" na univerzitetima u Zagrebu, Beču i [...]