SELFIE internet alat

INTERNET ALAT ZA SAMOREFLEKCIJU
Adresa

/

Telefon:

/

Newsletter

Newsletter

Email:

/

SELFIE internet alat

SELFIE (“Samorazmišljanje o efektivnom učenju podsticanjem koriščenja inovativnih obrazovnih tehnologija”) je besplatan, višejezički, internet alat za samorefleksiju koji pomaže školama u razvoju digitalnih kapaciteta.

Kako se registrovati?

Nastavnik, rukovodilac škole ili drugi član osoblja mora da registruje Vašu školu.

Pojedinačni učenici ili nastavnici ne bi trebalo da se prijavljuju jer ne mogu koristiti SELFIE u individualnom svojstvu.

Registruj školu – https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/school/registry

Već ste registrovani?

Prijava za školskog koordinatora – https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/coordinator/login

Kako nastavnici i učenici učestvuju?

Kada Vaš školski koordinator postavi SELFIE za Vašu školu, linkovi se zatim šalju nastavnicima, učenicima i rukovodiocima škola sa pitanjima i izjavama na koje treba odgovoriti.

Za popunjavanje SELFIE-a je potrebno između 20-40 minuta.

Podaci i privatnost

Pročitajte o podacima i privatnosti u vezi sa SELFI alatom. 

SELFIE za škole anonimno prikuplja mišljenja učenika, nastavnika i rukovodilaca o korišćenju tehnologija u njihovoj školi. To se radi pomoću kratkih izjava i pitanja i jednostavne ljestvice odgovora od 1 do 5. Na osnovu odgovora, alat generiše izvještaj o („SELFIE“) prednostima i slabostima škola u upotrebi tehnologije.

SELFIE je dostupan za sve osnovne i srednje škole u Evropi i šire, na više od 30 jezika. To mogu koristiti bilo koje škole – ne samo one s naprednim nivoom upotrebe infrastrukture, opreme i tehnologije.

Kao dio Akcionog plana za digitalno obrazovanje, biće razvijen novi alat za nastavnike („SELFIE za nastavnike”), koji će biti dostupan na svim službenim jezicima EU-a u jesen 2021.

To će omogućiti nastavnicima da samoprocjenjuju svoje digitalne kompetencije i da odmah dobiju povratnu informaciju o svojim prednostima i nedostacima. Timovi nastavnika takođe mogu zajedno raditi na korištenju alata i napraviti zajednički plan obuke.

SELFIE su razvili Zajednički istraživački centar i Opšta uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu (DG EAC).

SELFIE vijesti

Europass
Održan treći vebinar za organizatore obrazovanja odraslih i karijerne savjetnike u obrazovnim ustanovama

Cilj ovog vebinara je unapređivanje znanja i umijeća iz oblasti pravopisa, kao i kompetencija za poboljšanje funkcionalne pismenosti u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju.  Specifični ciljevi vebinara su: obnavljanje poznatih i usvajanje novih pravopisnih pravila za pisanje u digitalnom okruženju; unapređenje jezičke kulture i sposobnosti pismenog izražavanja u digitalnim aplikacijama i digitalnom okruženju (sadržaj, pravopis, rečenice […]

CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak
CEDEFOP CareersNeT godišnji sastanak Godišnji šesti CareersNeT sastanak se održava 18.i 19. oktobra 2022. godine. Učesnici na sastanku će imati priliku da čuju I razmijene nove prakse iz oblasti cjeloživotnog učenja i karijernog vođenja i savjetovanja iz različitih evropskih zemalja. Kolegnica Marija Đurišić prisustvuje sastanku na kojem će predstaviti  aktivnosti iz oblasti karijernog vođenja i [...]
Poziv na Euroguidance konferenciju
Poziv na Euroguidance konferenciju Crnogorski Euroguidance centar – Ministratsvo prosvjete poziva sve zaintersovane da učestvuju na Euroguidance konferenciju koja će se održati 30 novembra 2022. godine.   Konferencija je posvećena temi podizanja kapaciteta karijernih savjetnika u Evropi: dobre prakse u EU zemljama. Registracija je obavezna. Radni jezik je engleski jezik. Link za detalje o konferenciji, [...]